Berörd av artikel

Läste denna artikeln om en tjej som har cancer i hjärnan och som har bestämt sig för att hon ska ta sitt liv 1:a november.

Jag är verkligen kluven till vad jag läste. Självklart är det fruktansvärt att en människa som har hela livet framför sig ska få ett besked om att de bara har några få månader kvar att leva. Men å andra sidan kan hon ju verkligen göra allt som hon alltid har velat att göra och hon har chansen att berätta för sina nära och kära vad hon känner för dem. Det ”missar” ju de som dör unga i trafikolyckor eller liknande.

Fick mig också att fundera på var mina värderingar låg angående aktiv dödshjälp. Hon flyttade ju till Oregon just för att hon skulle kunna ta tabletter och själv avsluta sitt liv. Det jag kom fram till var väl att om man har alla sina sinnen i behåll så är ju detta ett väldigt bra hjälp. Annars hade hon ju bara fått lida och vara ett ”kolli” fram tills att kroppen till slut la av.

Nu kan hon planera att göra allt hon vill innan hon dör och hon kan välja att avsluta sitt liv innan hon mår fysiskt dåligt.

Väldigt rörande historia…. kommer att ta några timmar innan jag smält denna artikel.

dödshjälp

(Visited 36 times, 1 visits today)
Detta inlägg postades i Funderingar och märktes , den av .

Om Frank

Flyant, es un nuevo operador de carga aérea que nace por el grupo Futura. Estamos creando este medio para poder estar mas cerca de tí, y de que puedas aprovechar un servicio diferente a otras compañia por nuestra flexibilidad, fiabilidad y adaptabilidad. Bienvenidos a este espacio donde trataremos temas de interés. Si tienes algun comentario, no dudes en participar o formar parte en las discusiones.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *