Ett riktigt gott vin till maten

Vin till maten är bra för din relation

Nu säger forskare att par som dricker tillsammans får en bättre relation. Det är helt enkelt ett sätt att njuta och koppla av tillsammans som stärker banden i ett förhållande. Det bästa sättet att dricka vin är kanske att göra det i anslutning till en måltid. Många vill gärna ha hjälp med att välja vin till maten, men det viktigaste är att man själv vet vad man gillar för vin och att man funderar över ifall det kommer att passa ihop med smakerna i den mat man tänker laga. Man kan mycket väl bryta mot den gamla regeln som säger att det ska vara vitt fin till fisk och rött vin till maten om man serverar en kötträtt. En bra grundregel är dock att inte välja ett kraftigt vin med mycket smak till lättare rätter med subtil kryddning. Vinet kommer då att påverka våra möjligheter att förnimma de mildare smakerna. Prova också att vända på resonemanget. Låt oss säga att du har ett riktigt gott vin, vilken mat passar till det? Du kan alltså välja mat till vinet lika gärna som vin till maten.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *