Hela jordens befolkning måste hjälpas åt för minska vårat miljöhot

Hjälp till att minska miljöhot

Man hör ofta diskussioner angående miljöhot, men vad innebär det rena konkret och vad kan man som privatperson göra för att minska miljöhotet? Miljöhotet eller miljöproblemet som det även kallas, beror till största delen på de höga koldioxidutsläppen. Kort förklarat gör det att temperaturen på jorden stiger, vilket i sin tur gör att hela ekosystemet rubbas. Isen på polerna smälter, vattennivåerna stiger, och temperaturökningen påverkar även bland annat jordbruksmarker och växtligheten i olika regioner. En av de stora utsläppsbovarna är matindustrin. Det producerar enorma koldioxidutsläpp för att tillfredsställa våra matvanor, och experterna är alla överens om att jordens befolkning måste ändra sina matvanor om klimatmålen ska nås. Västvärlden har kommit ganska långt i sin medvetenhet angående vårt miljöhot, men jordens alla utvecklingsländer är inte lika benägna att ta till sig av miljöhotet. De har inte heller de finansiella möjligheterna, utan måste köpa in billigt producerad mat. Mat som ofta är producerad långt bort och har transporterats långt. Sammanfattat är det jättebra att vi i västvärlden och kanske framförallt Sverige satsar på närproducerad mat och kravmärkta matvaror, men för att minska miljöhotet och miljöpåverkan måste hela jordens befolkning gå åt samma håll.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *