Doftande grytor

Att kalla mig mästerkock är att överdriva, men ibland åstadkommer jag faktiskt mästerverk i köket. Det kan ha att göra med att jag är en livsnjutare och ofta lägger ner hela min själ i det jag gör. Det är inte varje dag jag ägnar mig åt matlagning men när jag gör det sprids dofter av både chili, curry och vitlök. Bra köksredskap och kastruller är viktigt för mig för här anser jag att glädjen med att laga mat börjar. Även fina råvaror är viktigt och jag går gärna till butiker där det finns både ekologiskt kött och närodlade grönsaker. Hönsen ska ha fått gå fritt och grisen ska ha levt ett bra liv för då smakar maten mycket bättre. Att duka snyggt höjer också upplevelsen av maten. Till och med när jag äter ensam brukar jag duka med både levande ljus och fina servetter. Efter maten unnar jag mig gärna en bit choklad och kanske det blir en konjak också för livet ska ju vara njutbart och då gör man det bästa av situationen vid alla tillfällen.

Grönsaker, grytor och kniv

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *