Kategoriarkiv: Blandat

Livskvalitet av att lägga undan telefonen ibland

Precis som många andra funderar jag över mitt användande av telefonen, sociala medier och skärmtid i allmänhet. Att sluta använda mobilen är inget alternativ om jag ska vara realistisk, men jag har utvecklar en taktik för att minska användandet av den och det är helt enkelt att se till att den hörs men inte syns. Ljudet är alltid på så att jag inte behöver kolla om något har hänt, det finns det aldrig någon anledning till om den inte har låtit.

Nytt skal till telefonen

Därtill har jag skaffat ett iPhone 7 skal som även täcker skärmen med en lucka, så att skärmen inte lyses upp och drar ögonen till sig. Faktiskt så funkar en fin mobil med ett snyggt och stilrent skal också lite som en belöning, att när jag väl tar upp mobilen får jag en härlig känsla. Det här är bara en av alla tekniker, men kanske kan det funka för fler än mig.

I want to ride my bicycle

Vädret är kanon och livsenergin flödar igen. Jag har bestämt mig för att strunta i bil och buss denna sommaren och istället börja cykla. Jag fick låna en polares cykel förra helgen och det var en sån enorm frihetskänsla. Känslan av att bara sätta sig på cykeln och sticka precis dit man vill, utan att vänta på något. Ingen tidtabell, inga rödljus (nåja), bara åka. Plus att det är så fett bra för hälsan att vara ute i friska luften. Dock har jag funderat starkt på att satsa på en elcykel. Jag var på Elcykelvaruhuset och kikade på deras utbud, de har verkligen sådana sköna hojar! Och fort går det. Jag fick testa och det kändes som att man flög fram. En känsla som passar mig helt perfekt. Jag tycker att Freddie och killarna i Queen beskriver det perfekt. I want to ride my bicycle! Glida fram i sommarvärmen och spana vackra donnor.. det är livet det! See ya later!

Tummen mitt i handen när det handlar om datorer…..

AVGJag hatar verkligen att jag är så kass på datorer. Det är inte så att jag inte kan använda dem, jag kan chatta, surfa, googla och arbeta i olika windowsprogram. MEN jag kan inte göra någon som helst förändring på datorn, rensa cookies och formatera hårddiskar och allt vad det heter.

Så frågan som jag ställer till mig själv idag är hur avinstallerar man mcaffe? Tur i alla fall att jag vet hur man googlar 😉 Jag vill ha AVG Antivirusprogram istället. I princip alla som jag känner har AVG och de har aldrig några problem med att få filer eller öppna olika dokument och sånt.

Men nu hoppas jag i alla fall att jag ska slippa dessa problem när jag till slut fick bort mcaffe. Som sagt, tur jag kan googla mig till hjälp i alla fall 😉

Ha en fin dag därute!

Henning Mankell

Har nog fortfarande inte kommit över att Henning Mankell är död. Varenda semester läster jag minst en av hans Wallanderböcker och älskar dem lika mycket varje gång även att jag har läst dem flera gånger. Det är liksom något rofyllt att få följa med Kurt Wallander och hans tankar och funderingar som han har om pågående fall där han sitter runt sitt köksbord.

mördare utan ansikteMin favorit är fortfarande Mördare utan ansikte. Är det inte ofta så att första boken, eller filmen med för den delen, är den som man gillar bäst? Sverige har verkligen gått miste om en riktigt bra författare.

R.I.P Henning Mankell. 🙁

Alltid samma misstag…..

Jaha, då var solen och värmen äntligen här och jag och några polare spenderade hela dagen på stranden. Som många andra svenskar, om jag nu ska vara fördomsfull, så vill jag ju få så mycket solbränna som möjligt på så kort tid som möjligt. Så vad blev resultatet? Jo, självklart så brände jag mig! Hela ansiktet, axlar, baksida lår och bröst är helt knallrött.

Tyckte ändå att jag var hyfsat klok i alla fall och hade solskyddsfaktor 15. Det var ju inte förrän jag kom hem igår och insåg att jag blivit bränd som det slog mig att jag bara smorde in mig en gång på hela dagen…..

Så idag har jag varit på Life och köpt Aloe Verakräm som tydligen ska vara väldigt bra om man har bränt sig. Så just nu får denna tomaten sitta inne och deppa och kolla på film istället för att njuta av vädret……

bränt sig 1

Detta är helt oacceptabelt!

Läste en artikel tidigare idag som fortfarande gör mig arg och upprörd. Det handlar om att vårt rättsväsende inte alls verkar fungera som det ska! Det handlar om äldre män som våldtar minderåriga och går fria. Jag är verkligen helt förstummad hur det kan vara såhär.

En man hävdade att de har BDSM-sex och att hon skrek ”nej” och ”sluta” var del av spelet. Jag ska erkänna att jag inte kan mycket som BDSM, men jag vet i alla fall så mycket att det måste finnas ett kodord som används när någon vill avsluta leken. Och det kan inte vara något i stil med något nekande utan det ska vara typ ”badboll” eller något annat som inte alls har med sammanhanget att göra.

Men som sagt mannen hävdade BDSM, så då tycker jag ju att det är märkligt att rätten inte tar hänsyn till att den stackars flickan sprang ut ur lägenheten så fort hon kunde sprang ur lägenheten i ren panik. Gör man det om man är med på leken undrar jag……. Helt sjukt, sedan var han ju berusad också vilket inte är ok enligt BDSM-regler, vilket var nytt för mig. Så jag förstår verkligen inte hur han kunde frias från allt…..

Varenda stackars tjej som nämns i de här fallen blev ju våldtagna två gånger. En gång av sin våldtäktsman och sedan en gång till av rättssystemet……

våldtäkt

Äntligen nytt golv!

Så var det äntligen dags för lite påskledighet, i år känns det verkligen behövligt av någon anledning. Så nu behöver jag inte komma till jobbet förrän på tisdag, helt underbart.

idag har varit en rätt så lugn dag på jobbet också. Golv konsult i Kalmar ska komma och lägga in nytt golv på jobbet nästa vecka så vi har förberett för deras arbete genom att plocka undan möbler och röja undan ytorna för dem.

Så när klockan var typ 14.00 så var v klara och eftersom vi inte hade några möbler så kunde viju inte arbeta heller, så då tog chefen med oss till Starbucks och bjöd på eftermiddagsfika. Det kallar jag personalvård 😉

Ha en glad påsk på er!

glad påsk

Vintertrött

Är det bara jag som är väldigt trött nu på vintern?? Jag känner liksom aldrig riktigt pigg oavsett tid på dygnet eller om det är vardag eller helg. Ok, att det är december nu och solen inte är framme men ändå, någon gång på dygnet hade det ju varit trevligt att känna sig pigg. Dricker ju hinkar med kaffe just nu för att hålla mig vaken känns det som.

Så jag tänkte att såhär kan jag inte ha det. Så jag goolade detta och hittade en riktigt bra sida, kostdoktorn.se som jag verkligen tycker har väldigt mycket läsvärt. Så jag har läst på om D-vitaminbrist och det är ju inte konstigt om jag har det med tanke på att jag typ inte har sett solen på en eller två månader. Sedan verkar det ju ändå inte vara många timmar som solen i Sverige är tillräckligt stark för att ge vår kropp möjlighet att tillverka D-vitamin ändå.

Så jag tänkte faktiskt beställa D-vitamintillskott och testa och se om det hjälper. Är det någon som har testat detta och vet om det funkar? Kommentera gärna i så fall 🙂

D-vitamin

Lyckad firmafest!

I torsdags var det företagsfest med jobbet! Så roligt som vi hade igår har jag nog inte haft på evigheter på en firmafest. Otroligt bra mat och bra band som underhåll oss under hela kvällen och natten.

Det var också utlottning av olika saker och jag brukar ALDRIG vinna någonting när det handlar om tävlingar. Men i torsdags hade jag tydligen turen med mig. Jag vann både två par snygga Björn Borg- kallingar och någon slags mugg från Iittala som jag tänkte jag kunde ha på jobbet. Visst är det märkligt, jag brukar aldrig vinna någonting denna gången tog jag hem storslammen 🙂

Ja, kul hade vi i all fall, och ja, som på de flesta firmafester så är det alltid någon som blir lite för full, kollegor som hånglar med varandra och annat skvaller som vi kommer leva länge på runt fikabordet på jobbet. 😉

Tack och lov så kommer inte skvallret att handla om mig, vad jag vet i alla fall 😉 Jag var ju inte direkt nykter när jag kom hem men jag har i all fall full koll på vad jag gjorde och inte gjorde – till skillnad från vissa kollegor som vi har terrat vid fikan nu i två dagar 😉

skvaller