Kategoriarkiv: Funderingar

I want to ride my bicycle

Vädret är kanon och livsenergin flödar igen. Jag har bestämt mig för att strunta i bil och buss denna sommaren och istället börja cykla. Jag fick låna en polares cykel förra helgen och det var en sån enorm frihetskänsla. Känslan av att bara sätta sig på cykeln och sticka precis dit man vill, utan att vänta på något. Ingen tidtabell, inga rödljus (nåja), bara åka. Plus att det är så fett bra för hälsan att vara ute i friska luften. Dock har jag funderat starkt på att satsa på en elcykel. Jag var på Elcykelvaruhuset och kikade på deras utbud, de har verkligen sådana sköna hojar! Och fort går det. Jag fick testa och det kändes som att man flög fram. En känsla som passar mig helt perfekt. Jag tycker att Freddie och killarna i Queen beskriver det perfekt. I want to ride my bicycle! Glida fram i sommarvärmen och spana vackra donnor.. det är livet det! See ya later!

Detta är helt oacceptabelt!

Läste en artikel tidigare idag som fortfarande gör mig arg och upprörd. Det handlar om att vårt rättsväsende inte alls verkar fungera som det ska! Det handlar om äldre män som våldtar minderåriga och går fria. Jag är verkligen helt förstummad hur det kan vara såhär.

En man hävdade att de har BDSM-sex och att hon skrek ”nej” och ”sluta” var del av spelet. Jag ska erkänna att jag inte kan mycket som BDSM, men jag vet i alla fall så mycket att det måste finnas ett kodord som används när någon vill avsluta leken. Och det kan inte vara något i stil med något nekande utan det ska vara typ ”badboll” eller något annat som inte alls har med sammanhanget att göra.

Men som sagt mannen hävdade BDSM, så då tycker jag ju att det är märkligt att rätten inte tar hänsyn till att den stackars flickan sprang ut ur lägenheten så fort hon kunde sprang ur lägenheten i ren panik. Gör man det om man är med på leken undrar jag……. Helt sjukt, sedan var han ju berusad också vilket inte är ok enligt BDSM-regler, vilket var nytt för mig. Så jag förstår verkligen inte hur han kunde frias från allt…..

Varenda stackars tjej som nämns i de här fallen blev ju våldtagna två gånger. En gång av sin våldtäktsman och sedan en gång till av rättssystemet……

våldtäkt

Berörd av artikel

Läste denna artikeln om en tjej som har cancer i hjärnan och som har bestämt sig för att hon ska ta sitt liv 1:a november.

Jag är verkligen kluven till vad jag läste. Självklart är det fruktansvärt att en människa som har hela livet framför sig ska få ett besked om att de bara har några få månader kvar att leva. Men å andra sidan kan hon ju verkligen göra allt som hon alltid har velat att göra och hon har chansen att berätta för sina nära och kära vad hon känner för dem. Det ”missar” ju de som dör unga i trafikolyckor eller liknande.

Fick mig också att fundera på var mina värderingar låg angående aktiv dödshjälp. Hon flyttade ju till Oregon just för att hon skulle kunna ta tabletter och själv avsluta sitt liv. Det jag kom fram till var väl att om man har alla sina sinnen i behåll så är ju detta ett väldigt bra hjälp. Annars hade hon ju bara fått lida och vara ett ”kolli” fram tills att kroppen till slut la av.

Nu kan hon planera att göra allt hon vill innan hon dör och hon kan välja att avsluta sitt liv innan hon mår fysiskt dåligt.

Väldigt rörande historia…. kommer att ta några timmar innan jag smält denna artikel.

dödshjälp