Kategoriarkiv: Livskvalitet

I want to ride my bicycle

Vädret är kanon och livsenergin flödar igen. Jag har bestämt mig för att strunta i bil och buss denna sommaren och istället börja cykla. Jag fick låna en polares cykel förra helgen och det var en sån enorm frihetskänsla. Känslan av att bara sätta sig på cykeln och sticka precis dit man vill, utan att vänta på något. Ingen tidtabell, inga rödljus (nåja), bara åka. Plus att det är så fett bra för hälsan att vara ute i friska luften. Dock har jag funderat starkt på att satsa på en elcykel. Jag var på Elcykelvaruhuset och kikade på deras utbud, de har verkligen sådana sköna hojar! Och fort går det. Jag fick testa och det kändes som att man flög fram. En känsla som passar mig helt perfekt. Jag tycker att Freddie och killarna i Queen beskriver det perfekt. I want to ride my bicycle! Glida fram i sommarvärmen och spana vackra donnor.. det är livet det! See ya later!

Alltid samma misstag…..

Jaha, då var solen och värmen äntligen här och jag och några polare spenderade hela dagen på stranden. Som många andra svenskar, om jag nu ska vara fördomsfull, så vill jag ju få så mycket solbränna som möjligt på så kort tid som möjligt. Så vad blev resultatet? Jo, självklart så brände jag mig! Hela ansiktet, axlar, baksida lår och bröst är helt knallrött.

Tyckte ändå att jag var hyfsat klok i alla fall och hade solskyddsfaktor 15. Det var ju inte förrän jag kom hem igår och insåg att jag blivit bränd som det slog mig att jag bara smorde in mig en gång på hela dagen…..

Så idag har jag varit på Life och köpt Aloe Verakräm som tydligen ska vara väldigt bra om man har bränt sig. Så just nu får denna tomaten sitta inne och deppa och kolla på film istället för att njuta av vädret……

bränt sig 1

Ah, gillar sån här forskning!

Ok, denna artikeln må ha några år på nacken, men det bryr jag mig inte om 🙂 Den säger i alla fall att tre glas champagne i veckan motverkar demens! Hur bra är inte det!?

Annars brukar det alltid vara att man ska äta och dricka en massa saker som man egentligen inte tycker om för att man ska hålla sig frisk och må bra. Det är ju sällan alkohol är med på listor över vad vi bör få i oss. Och till och från så säger de att rödvin är bra för hjärtat och sånt och någon gång vill jag minnas att öl skulle vara bra för att få i sig B-vitaminer.

Men det är ju för väl att det inte bara är grönkål, misosoppor och allt vad det är som är bra för oss. Detta var verkligen goda nyheter för mig, jag älskar champagne! Det är verkligen livskvalitet när den är som allra bäst!

Så jag uppmanar alla att gå och köpa en riktigt god champagne och ta sig ett glas ett par gånger i veckan från och med nu. SKÅL! 🙂

champange

 

 

Helgfrukost!

Såg detta klippet så nu vet jag i alla fall vad jag ska ha för frukost till helgen! Baconinlindande ägg! Måste bara ut och köpa en sån där muffinsplåt. Kan ju påstå att jag har väldigt många sådana formar liggandes hemma 😉

Jag älskar verkligen frukost på helgerna och går gärna ut till något café som serverar brunch eller till ett hotell med frukostbuffé. kan sitta i timmar och äta och sedan ta en paus och dricka lite kaffe för att sedan ta lite till av det som är lite sötare.

Ah, kom igen nu helgen – kom fort! 🙂

baconinlindade ägg

Vintertrött

Är det bara jag som är väldigt trött nu på vintern?? Jag känner liksom aldrig riktigt pigg oavsett tid på dygnet eller om det är vardag eller helg. Ok, att det är december nu och solen inte är framme men ändå, någon gång på dygnet hade det ju varit trevligt att känna sig pigg. Dricker ju hinkar med kaffe just nu för att hålla mig vaken känns det som.

Så jag tänkte att såhär kan jag inte ha det. Så jag goolade detta och hittade en riktigt bra sida, kostdoktorn.se som jag verkligen tycker har väldigt mycket läsvärt. Så jag har läst på om D-vitaminbrist och det är ju inte konstigt om jag har det med tanke på att jag typ inte har sett solen på en eller två månader. Sedan verkar det ju ändå inte vara många timmar som solen i Sverige är tillräckligt stark för att ge vår kropp möjlighet att tillverka D-vitamin ändå.

Så jag tänkte faktiskt beställa D-vitamintillskott och testa och se om det hjälper. Är det någon som har testat detta och vet om det funkar? Kommentera gärna i så fall 🙂

D-vitamin

Thailand i november

I helgen har jag och polarna pratat om att åka till Thailand en månad över jul och nyår istället för att vara hemma. Jag är verkligen grymt sugen på det eftersom jag aldrig har varit i Thailand, eller så långt utanför Europa heller för den delen.

Hittade en superbra sida som ger hur mycket inspiration som helst över vad vi skulle kunna hitta på. Ser ut som att vi skulle kunna stanna både två och tre månader utan problem för det verkar ju finnas hur mycket som helst att göra!

Men så är det ju alltid det där med pengar. Jag har en del pengar sparade men vet inte riktigt om det räcker. Har kollat lite på lånesiter ifall jag känner att jag behöver låna pengar när det börjar närma sig. Flera av mina polare har använt sig av detta och aldrig haft några problem, så jag ser det som ett bra alternativ om jag inte har sparat ihop till det jag behöver. Jag vill ju kunna leva gott och unna mig en skön livsstil när vi är där. Det är ju inte varje dag man kommer till Thailand 🙂

Thailand

 

Semester och värmebölja

Har precis påbörjat min andra semestervecka och är väldigt nöjd med att för en gångs skull har prickat in bra väder. Sista tre åren har värmen kommit när jag börjat jobba igen. Men i år var det min tur!

Förra veckan gjorde jag absolut ingenting vettigt. Var på stranden och hängde på uteserveringar. Livskvalitet helt enkelt. Så skönt att bara ligga på stranden och snacka med polarna och läsa Aftonbladet eller sova lite i skuggan.

Har också fått en helt ny sommarfetich – Sangria! Kan nog inte riktigt säga att jag har druckit det innan men fick smaka det på en grillfest och nu är jag hucked. Riktigt gott nu i sommarvärmen.

Hoppas att ni också har det bra i sommarvärmen!

Sangria