Kategoriarkiv: Uncategorized

Njuta av träning

Jag har varit en periodare när det gäller träning, inte riktigt fått till den där riktiga rutinen. Jag är ju lite sådan som vill göra vad jag känner för men nu när jag meckat med min nya bil och börjat fundera på framtiden och pension så känner jag att jag måste investera i mig själv också. Så jag gick till gymmet här i kvarteret och skrev in mig, svårare än så var det ju inte. Det svåra blir ju att välja bort soffhäng för träning men jag har hittat en PT som ska hjälpa mig igång. Och jag har bestämt mig för att njuta av träningen och se det som en investering i mig själv. Det kommer ge mig ett friskare liv och jag kommer kunna njuta mer av livet i övrigt. Jag har även skaffat en bättre olycksfallsförsäkring genom detta samarbete så jag kan njuta utan oro.

Hantlar på rad
Ett gym med olika stationer

Spara till pension

Jag har alltid sökt efter ett liv i balans, och därför har jag börjat oroa mig för det här med att gå i pension. Kommer jag att ha råd att bli gammal och hur stor blir min pension? Jag pratade med en vän häromdagen om just detta. Vännen berättade för mig att han låter Söderberg och Partners förvalta hans sparande så att pengarna växer fram till att det är dags att gå i pension. Han sa att det är lätt att hålla koll på hur kapitalet ökar genom deras app. Jag ska skapa ett konto redan ikväll, för jag känner att jag inte längre kan vänta med det här.

Spargris med pengar

Njut i vardagen

Här kommer några saker som jag tycker ger lite extra njutning i vardagen: med rumsdoft hemma är det en fröjd att öppna dörren, man känner sig så välkommen i sitt eget hem. Att ha ett snyggt och praktiskt resekit för hudvården gör resandet lite extra lyxigt. Att ha ett enhetligt hudvårdsmärke på badrumshyllan tillsammans med lite lyxiga doftstickor gör varje morgon till en njutning. Nu när det börjar lacka mot jul så är det faktiskt rätt spännande att få en adventskalender fylld med massa godbitar som parfym, krämer och andra små prover. Rätt var det är så har man kanske hittat en ny favorit eller till och med flera, hitta tipsen här. Ibland är det ju bara så svårt att komma på vad man ska köpa för något, man vill ju gärna att det ska passa den som ska få presenten eller julklappen. Då är det tur att det finns räddare i nöden i form av presentkort också.

Det finns alltid ett alternativ

Då och då blir jag så sugen på att resa, men då krävs det pengar. Jag kan på allvar börja grubbla över om jag ska hålla ut och spara ihop alla pengar, eller ta ett 15000 kr lån och bara sticka iväg. En av mina vänner som ”rest färdigt” bestämde sig för ett spännande alternativ: en inre resa, och började gå i terapi. Jag fick ta del av den resan, och nu kan en sådan resa också locka mig ibland. Tänk att bli en Livingstone i mitt inre, och finna nya skatter!!!

Upptäcktsresande David Livingstone

Händigt arbete är bra för kroppen

Jag har köpt en gammal bil som är riktigt ful. Den startar inte ens. Ni kanske tycker det låter konstigt att köpa en skrothög, men det är faktiskt ett medvetet val. Jag ha märkt att jag mår väldigt bra av att arbeta med händerna. Att kunna reparera saker och hitta lösningar känns lugnande och rofyllt, och det var därför jag köpte den här gamla pärlan. Jag har beställt en massa delar från https://www.skruvat.se, och bara jag tar tid på mig tror jag nog att jag kommer kunna göra bilen som ny igen. Jag längtar faktiskt efter den dagen när jag lyckas starta bilen och ta den på en första åktur. Det här med att göra saker själv istället för att anlita någon tror jag är en bra sak, både för kropp och själ. Så nästa gång ni stöter på något föremål som har ett stort reparationsbehov, förkasta inte tanken på att köpa det. Det kan bli roligt.

En rostig pickup

Dags att hoppa av hamsterhjulet?

Jag funderar allt mer på det här med att få balans i livet och då främst mellan arbete och fritid. Ett område som har kommit en bit på väg där är vårdbemanning för enligt vad jag har kommit fram till i mina efterforskningar så finns det här ett större utrymme för att kunna påverka sin arbetstid. Jag tycker att det är dags att inse att alla inte vill jobba heltid när barnen är små utan faktiskt spendera mer tid ihop med sina barn. Ett mycket sunt tankesätt om du frågar mig. Om man börjar tänka efter så går det att minska i arbetstid utan att det påverkar ekonomin jättemycket. Det handlar till syvende och sist egentligen bara om att prioritera. Är det viktigast att jobba som en liller för att kunna åka till Thailand på semester fyra gånger om året eller är det viktigaste att göra något man verkligen gillar?

Avkoppling framför eldstaden

Dina val påverkar din livskvalitet.

En hand som håller ett halvfullt vinglas med vitt vin.

Vad är livskvalité för dig och hur medveten är du om att de val du gör också har en inverkan din kvalitet i livet? Boendeform, fristående hus eller lägenhet, mindfulness i vardagen, en ny eller begagnad bil eller intryck från en rolig komedi, allt detta påverkar hur du mår både i kropp och själ.

Dock är det viktigt att uppmärksamma sig själv på att det som är hälsosamt för vissa, kanske inte alls har samma påverkan på andra. En del personer mår bra av att träna flera gånger om dagen, medan andra blir utmattade och till och med får avsmak om de få för mycket av det goda.

Odla egna kryddor hemma

Jag har skaffat en liten odlingsbänk hemma! Den har en inbyggd lampa så att man ska kunna odla året runt inomhus. Än så länge har jag planterat 10 olika kryddor, alltifrån timjan till gräslök. Börjar man bli gammal om man plötsligt älskar att komma hem till sina växter?

Det är en riktigt speciell känsla att avsluta kvällens matlagning med att strö lite egna kryddor över rätten. Är det någon annan som odlar hemma? Har ni tips på några kul prylar som gör odlingen lättare och roligare? Jag är helt nyfrälst och tar emot alla förslag med glädje!

Det luktar banne mig vår!

Idag har jag varit ute på en lång promenad för att rensa alla tankar. Det finns inget bättre sätt att slappna av och bli av med onödig stress som att vara utomhus. Och nu när våren är här så känner jag mig mycket gladare, vintern känns alltid alldeles för lång. Jag började fundera över hur jag ska inreda utomhus i vår, det börjar verkligen bli dags nu. Tänk att vi äntligen får börja med det, jag trodde aldrig att den dagen skulle komma. Jag tycker att det är jätteviktigt att ha en lugn och skön omgivning omkring sig, och det ser jag fram emot att skapa med lite nya utemöbler och inredning. En stor skön loungesoffa att ligga och slappa i vore ju underbart. Jag tänker köpa mina utemöbler och trädgårdsmöbler online. Det är verkligen mycket mer bekvämt än att springa runt i butiker. Håller tummarna att det fina vädret håller i sig nu!

En vacker sommaräng
Tulpaner i vinterskor

Så påverkar valet av villa eller lägenhet din livskvalité

När man väljer villa eller lägenhet spelar standarden ganska stor roll för de flesta. Ett funktionellt och vackert kök är en dröm för många. Det finns riktigt fina kvalitetskök på Husmanhagberg om man vill renovera och göra ett helt nytt kök. Klicka in på internet och besök dem för en mäklare på nätet som verkligen är bra. Idag finns det otroligt många smarta lösningar att använda sig av, många av lösningarna vet man inte ens om innan man byter kök. Idag är det exempelvis mycket populärt att man har utdragbara lådor i skafferiet istället för bara hyllor, på så sätt är det aldrig något som hamnar längst in och blir bortglömt i många år. Det är enkelt att komma åt och ha bra ordning. Välj mellan många olika alternativ allt från då det gäller färger till olika lösningar på förvaring.

Ett vackert kök
Bra lösningar på kök