Kategoriarkiv: Uncategorized

Det finns alltid ett alternativ

Då och då blir jag så sugen på att resa, men då krävs det pengar. Jag kan på allvar börja grubbla över om jag ska hålla ut och spara ihop alla pengar, eller ta ett 15000 kr lån och bara sticka iväg. En av mina vänner som ”rest färdigt” bestämde sig för ett spännande alternativ: en inre resa, och började gå i terapi. Jag fick ta del av den resan, och nu kan en sådan resa också locka mig ibland. Tänk att bli en Livingstone i mitt inre, och finna nya skatter!!!

Upptäcktsresande David Livingstone

Händigt arbete är bra för kroppen

Jag har köpt en gammal bil som är riktigt ful. Den startar inte ens. Ni kanske tycker det låter konstigt att köpa en skrothög, men det är faktiskt ett medvetet val. Jag ha märkt att jag mår väldigt bra av att arbeta med händerna. Att kunna reparera saker och hitta lösningar känns lugnande och rofyllt, och det var därför jag köpte den här gamla pärlan. Jag har beställt en massa delar från https://www.skruvat.se, och bara jag tar tid på mig tror jag nog att jag kommer kunna göra bilen som ny igen. Jag längtar faktiskt efter den dagen när jag lyckas starta bilen och ta den på en första åktur. Det här med att göra saker själv istället för att anlita någon tror jag är en bra sak, både för kropp och själ. Så nästa gång ni stöter på något föremål som har ett stort reparationsbehov, förkasta inte tanken på att köpa det. Det kan bli roligt.

En rostig pickup

Dags att hoppa av hamsterhjulet?

Jag funderar allt mer på det här med att få balans i livet och då främst mellan arbete och fritid. Ett område som har kommit en bit på väg där är vårdbemanning för enligt vad jag har kommit fram till i mina efterforskningar så finns det här ett större utrymme för att kunna påverka sin arbetstid. Jag tycker att det är dags att inse att alla inte vill jobba heltid när barnen är små utan faktiskt spendera mer tid ihop med sina barn. Ett mycket sunt tankesätt om du frågar mig. Om man börjar tänka efter så går det att minska i arbetstid utan att det påverkar ekonomin jättemycket. Det handlar till syvende och sist egentligen bara om att prioritera. Är det viktigast att jobba som en liller för att kunna åka till Thailand på semester fyra gånger om året eller är det viktigaste att göra något man verkligen gillar?

Avkoppling framför eldstaden

Dina val påverkar din livskvalitet.

En hand som håller ett halvfullt vinglas med vitt vin.

Vad är livskvalité för dig och hur medveten är du om att de val du gör också har en inverkan din kvalitet i livet? Boendeform, fristående hus eller lägenhet, mindfulness i vardagen, en ny eller begagnad bil eller intryck från en rolig komedi, allt detta påverkar hur du mår både i kropp och själ.

Dock är det viktigt att uppmärksamma sig själv på att det som är hälsosamt för vissa, kanske inte alls har samma påverkan på andra. En del personer mår bra av att träna flera gånger om dagen, medan andra blir utmattade och till och med får avsmak om de få för mycket av det goda.

Odla egna kryddor hemma

Jag har skaffat en liten odlingsbänk hemma! Den har en inbyggd lampa så att man ska kunna odla året runt inomhus. Än så länge har jag planterat 10 olika kryddor, alltifrån timjan till gräslök. Börjar man bli gammal om man plötsligt älskar att komma hem till sina växter?

Det är en riktigt speciell känsla att avsluta kvällens matlagning med att strö lite egna kryddor över rätten. Är det någon annan som odlar hemma? Har ni tips på några kul prylar som gör odlingen lättare och roligare? Jag är helt nyfrälst och tar emot alla förslag med glädje!

Det luktar banne mig vår!

Idag har jag varit ute på en lång promenad för att rensa alla tankar. Det finns inget bättre sätt att slappna av och bli av med onödig stress som att vara utomhus. Och nu när våren är här så känner jag mig mycket gladare, vintern känns alltid alldeles för lång. Jag började fundera över hur jag ska inreda utomhus i vår, det börjar verkligen bli dags nu. Tänk att vi äntligen får börja med det, jag trodde aldrig att den dagen skulle komma. Jag tycker att det är jätteviktigt att ha en lugn och skön omgivning omkring sig, och det ser jag fram emot att skapa med lite nya utemöbler och inredning. En stor skön loungesoffa att ligga och slappa i vore ju underbart. Jag tänker köpa mina utemöbler och trädgårdsmöbler online. Det är verkligen mycket mer bekvämt än att springa runt i butiker. Håller tummarna att det fina vädret håller i sig nu!

En vacker sommaräng
Tulpaner i vinterskor

Så påverkar valet av villa eller lägenhet din livskvalité

När man väljer villa eller lägenhet spelar standarden ganska stor roll för de flesta. Ett funktionellt och vackert kök är en dröm för många. Det finns riktigt fina kvalitetskök på Husmanhagberg om man vill renovera och göra ett helt nytt kök. Klicka in på internet och besök dem för en mäklare på nätet som verkligen är bra. Idag finns det otroligt många smarta lösningar att använda sig av, många av lösningarna vet man inte ens om innan man byter kök. Idag är det exempelvis mycket populärt att man har utdragbara lådor i skafferiet istället för bara hyllor, på så sätt är det aldrig något som hamnar längst in och blir bortglömt i många år. Det är enkelt att komma åt och ha bra ordning. Välj mellan många olika alternativ allt från då det gäller färger till olika lösningar på förvaring.

Ett vackert kök
Bra lösningar på kök

Köpt en ny begagnad bil

Nu när jag har köpt en ny begagnad bil är det viktigt att jag ser till att försäkra den. Jag hörde att man först bör jämföra en bilförsäkring med den försäkring som finns hos andra bolag. På så sätt kan man spara en hel del pengar, och dessutom kan man få bättre villkor den dagen en skada skulle råka inträffa sades det. När det gäller min begagnade bil har garantier och liknande redan gått ut och då är det extra viktigt att jag har en bra försäkring. Även om jag jämför priserna och hittar en billig är det viktigt att försäkringen verkligen täcker skador och är anpassad för de behov jag har. Eftersom jag bor där det är mycket vilt på vägen kan en försäkring som tar hänsyn till viltskador vara bra. Jag måste också se till att försäkringen täcker oberoende av vem som kör bilen, en yngre förare kan ibland få betala mer eftersom de statistiskt sett är med i flest olyckor.

Viktigt med rätt bilförsäkring

Nya filmer 2017

Jag älskar att titta på filmer, från skräckfilmer till komedi. Här följer några nya filmer: ”Baby Driver”, handlar om en flyktbilsförare som blir tvungen att arbeta för en kriminell liga. ”Det”, som handlar om ett monster som liknar en clown och som jagar barn. I ”The Big Sick” möter vi ett par som får kämpa för sin kärlek.

Nya filmer som lanserats under 2017